• ساخت چوب شفاف:
پیشرفتهایی که اخیراً در زمینه تولید چوب شفاف ایجاد شده باعث شده است تا ایده استفاده از چنین چوبهایی به جای شیشه، یک گام دیگر به واقعیت نزدیک شود. فرآیند استاندارد شفاف سازی چوب معمولاً شامل خیساندن چوب در کلرید سدیم است یعنی ترکیب شیمیایی که در برخی از سفید کنندهها و خمیر دندانها مورد استفاده قرار میگیرد.
این اقدام برای از بین بردن یک جزو ساختاری چوب که لگنین نام دارد انجام میشود، ولی این پروسه نیازمند استفاده از مواد شیمیایی زیادی است و زباله مایعی را تولید میکند که بازیافت آن سخت است و میتواند چوب را هم ضعیف کند.

ساخت چوب شفاف
محققان در دانشگاه مریلند به روشی جدید برای تولید چوب شفاف دست پیدا کردند که در آن به جای اینکه لگنین به طور کامل حذف شود، تغییر داده میشود. این روش سریعتر است و در مقایسه با فرآیند حذف لگنین به مواد شیمیایی کمتری نیاز دارد، این روش جدید همچنین باعث میشود تا چوب محکم باقی بماند. به گزارش نیوساینتیست چوب شفافی که به این روش تولید میشود بیش از ۹۰ درصد از نور را از خود عبور میدهد و بیش از ۵۰ بار محکمتر از چوبی است که از طریق حذف کلی لگنین تولید میشود. او میگوید این چوب شفاف سبکتر و محکمتر از شیشه است و میتواند برای تولید پنجرههایی یا سقفهایی که فشار زیادی روی آنها وجود دارد مورد استفاده قرار گیرد.
• اندازهگیری جمعیت کریلها:
گروهی از دانشمندان استرالیایی هفته گذشت برای ماموریتی دو ماهه با کشتی عازم قطب جنوب شدند تا در مورد نوعی آبزی به نام کریل مطالعه کنند که به راستی از سخت پوستان اطلاق می شود که ظاهری مانند میگو دارند. هدف اصلی این مطالعه این است که جمعیت کریلها در منطقهای از قطب جنوب که متعلق به استرالیا است اندازهگیری شود. این در حالی است که تقاضا برای صید این موجود آبزی در حال افزایش است.
۲۰ دانشمند در قالب ۵ گروه در این مأموریت شرکت خواهند داشت و با استفاده از تجهیزات مدرن در پی اندازهگیری جمعیت این سخت پوستان و تاثیر صید بیشتر آنها روی اکوسیستم خواهند بود. به گزارش ای بی سی: کاواگوچی دانشمندی است که رهبری این ماموریت را برعهده خواهد داشت. وی میگوید قلمروی قطبی استرالیا در گذشته یکی از مناطق صید بود و اکنون این تلاش در جریان است که این منطقه دوباره احیا شود. کریل برای تغذیه نهنگها، فکها و پنگوئنها حیاتی است اما همچنین برای تولید طیف گستردهای از محصولات از غذای حیوانات خانگی گرفته تا روغن و طعمه ماهیگیری مورد استفاده قرار میگیرد. کریل یکی از پرجمعیت ترین موجودات زنده جهان است و وزن کلی آنها مشابه وزن کل انسانهایی است که در سراسر جهان زندگی میکنند.

جمعیت کریل ها
با این وجود عوامل متعددی از جمله تغییرات آبوهوایی، باعث شده است تا این موجودات در معرض خطر قرار گیرد. این دانشمندان استرالیایی که با یک کشتی سفر خود را شروع کرد قصد دارند با استفاده از تکنولوژیها و تجهیزات جدید جمعیت کریل ها در بستر اقیانوس را اندازهگیری کنند بخشی از این تجهیزات دوربینهایی است که روی یک چهارچوب شناور نصب میشود و این امکان را فراهم میکند تا از دسته های کریل ها به طور سه بعدی تصویربرداری شود. قبلاً مطالعات دانشمندان عمدتاً محدود به آبهای نزدیک به سطح اقیانوس ها بود.